„Doamna Kovesi a avut toate datele, inclusiv circulația banilor fraudați. Le-a avut trimise cu conturi, de la cine către cine, de unde, până unde, cum s-au plimbat banii. La scurt timp după ce a primit această informație, pe care am primit-o și eu, a ieșit public pe Tv și a spus că a declanșat dosarul EADS după o săptămână a mai ieșit odată și a spus că îi face praf pe toți., după câteva luni a spus că s-a închis dosarul. EADS este o firmă franco-germană și când a candidat la funcția de procuror șef European s-a retras și procurorul german și procurorul francez. Nu cred că este o coincidență”, a declarat Traian Băsescu, fost președinte al României, în emisiunea „Legile Puterii”.

Fostul președinte i-a mai transmis Codruței Kovesi, care a vorbit azi despre mandatul ei de la DNA pentru RFI,, că: „Nu s-a făcut dânsa. A fost făcută procuror general și procuror șef la DNA. Nu a fost vreo lumina a Parchetelor să se facă”.

Dosarul EADS a fost clasat la începutul lui noiembrie 2018.

Firmele care au oferit consultanță EADS, printre care Fujitsu Siemens Computers a lui Claudiu Florică, Profinet a lui Dinu Pescariu, compania Midocar Consulting, casa de avocatură Boştină şi asociaţii sau firma lui Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE de pe vremea CDR și a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, au scăpat de răspunderea penală, potrivit G4Media.

În 2004, European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) Germania a semnat cu Ministerul de Interne din România un contract, fără licitație, în valoare de 650 de milioane de euro.

Contractul prevedea securizarea a peste 3.000 de kilometri de frontieră a României și a fost dat prin Hotărâre de Guvern. Ministru de Interne era Marian Săniuță în Guvernul Adrian Năstase. România dorea să intre în Uniunea Europeană și întărirea graniţelor era o condiţie esențială.

În 2009, costul contractului EADS a fost majorat cu peste 200 de milioane de euro, preţul final ajungând la 750 de milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.