Marea Britanie care a devenit prima țară din lume care aprobă acest vaccin. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar în această dimineață, urmând ca acesta să fie disponibil în Regatul Unit începând de săptămâna viitoare, potrivit realitatea.net

”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer/BioNTech pentru Covid-19. Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a anunțat executivul britanic.

Regatul Unit a devenit, astfel, prima țară din lume care va aproba acest vaccin, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului.

Potrivit informațiilor apărute pe surse în media din afară, primele imunizări cu produsul Pfizer/BioNTech ar putea începe pe 7 decembrie.
 
Nu mai departe de ziua de sâmbătă, 28 noiembrie, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi ministru responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, semn că guvernul pregăteşte un program de vaccinare în masă.
 
Totodată, Marea Britanie a anunțat încă din 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentru medicamente (MHRA) să evalueze vaccinul Pfizer/BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Guvernul Boris Johnson a cerut vineri MHRA să evalueze și vaccinul AstraZeneca/Oxford pentru o posibilă campanie de inoculare și cu acesta. Britanicii și-au asigurat 100 de milioane de doze din acesta și și-au propus să înceapă administrarea înainte de Crăciun, mai arată sursa citată.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.