Noile carduri contactless pentru accesul la metrou vor fi introduse începând din 24 decembrie, în cadrul modernizării sistemului de taxare, procesul urmând a se desfăşura în mod etapizat în perioada imediat următoare, a anunţat miercuri Metrorex.

Astfel, Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenţi în casieriile speciale din următoarele staţii de metrou:

– Universitate – începând cu 24 decembrie 2020;

– Piaţa Unirii – începând cu 28 decembrie 2020;

– Piaţa Unirii 2 – începând cu 29 decembrie 2020;

– Gara de Nord 1 – începând cu 30 decembrie 2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

Reprezentanţii Metrorex menţionează că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

„Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de ‘Acces liber'”, se menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

Eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenţi se poate face doar în baza Legii educaţiei naţionale 1/2011 şi HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenţi are reducere 50%. 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.