Negocieri la Palatul Victoria chiar la această oră pentru majorarea salariului minim. Noul premier Florin Cîțu, față în față cu sindicatele și patronatele. Discuțiile, însă, nu încep cu dreptul. Sindicaliștii au reclamat recent că noul Guvern vrea să înghețe salariul minim pe economie. O decizie în acest sens ar putea fi luată în ședința de Guvern de astăzi, relatează Realitatea PLUS. 

Negocierile din această dimineață dintre reprezentanții guvernului și sindicate și patronate va fi urmată  de o ședință de Guvern crucială ce are loc la doar câteva zile de la învestirea noului Guvern.

Negocieri pe marginea majorării salariului minim nu sunt singulare, Din contră, astfel de negocieri au avut loc chiar în interiorul coaliției de guvernare încă de săptămâna trecută. În cadrul negocierilor, USR le-a cerut liberalilor ca salariul minim net să ajungă la 2.230 de lei. De măsură ar beneficia peste un milion și jumătate de români. USR-iștii susțin că banii pentru o astfel de hotărâre ar putea să vină din pensiile speciale care ar fi reduse. 

Experții economici îi contrazic însă și vorbesc despre o gaură uriașă în bugetul de stat.

Liberalii par să fie de acord cu o creștere, dar în niciun caz cu una atât de mare, pentru că economia nu și-o permite. „Sigur va crește salariul în 2021. (…) împreună cu USR și UDMR și vom stabili împreună. Fiecare avem ideea noastră, dar fiind o coaliție, vom găsi o cale pentru a fi bine pentru români, dar pentru a rezista și bugetul”, afirma Virgil Guran, vicepreședinte PNL. 

Rămâne de văzut care va fi poziția Guvernului în cadrul ședinței programate să aibă loc în această după-amiază, de la ora 16:00, și care se va desfășura în regim de videoconferință. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.