Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat duminică, la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid -19 din ţara noastră, că momentul este unul important şi plin de speranţă, dar a precizat că este esenţial ca cetăţenii să fie în continuare precauţi.

“Momentul este unul important, este unul de speranţă şi este unul care ar trebui să ne arate că putem învinge acest virus, dar că trebuie să fim în continuare precauţi, în continuare pentru următoarele şase luni cel puţin va trebui să fim precauţi şi personalul din spitale în continuare va fi în prima linie şi va trebui să lupte pentru pacienţi. Este esenţial să continuăm să fim precauţi”, a declarat duminică, Vlad Voiculescu, conform News.ro.

El a precizat că în privinţa vaccinării lucrurile se desfăşoară conform planului.

“E un succes că într-un termen atât de scurt Uniunea Europeană, Comisia Europeană a reuşit să încheie aceste contracte cu mai mulţi furnizori de vaccinuri. Este, de asemenea, un efort logistic semnificativ pentru autorităţile din România să pună la punct toate cele necesare, în funcţie de sosirea vaccinurilor care se întâmplă concomitent cu ceea ce se întâmplă în toată Uniunea Europeană, lucrurile se desfăşoară conform unul plan. Suntem în plan, nu există niciun fel de întârziere la acest moment şi de altfel dacă ne întrebaţi acum o lună informaţiile ar fi fost semnificativ mai pesimiste decât astăzi. Vaccinurile au sosit mai repede decât ne aşteptam”, a transmis ministrul Sănătăţii.

El a fost întrebat în cât timp estimează imunizarea a 60-70% din populaţie.

“Lucrul acesta va depinde de mai mulţi factori, dar în momentul acesta suntem în plan, avem toate centrele pregătite, avem toată logistica pregătită şi odată cu sosirea tranşelor de vaccinuri acestea sunt distribuite şi vor fi puse la dispoziţia medicilor care vor invita mai întâi personalul medical, apoi zonele vulnerabile şi personalul esenţial după care întreaga populaţie să se vaccineze. Totul este conform planului”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Sursa: Realitatea Din USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.