Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură, în plină iarnă, cu temperaturi care au scăzut mult în ultimele zile și cu ger anunțat pentru perioada următoare. Vorbim fie de avarii la rețeaua de termoficare, fie de agentul termic distribuit la o temperatură mult prea scăzută. Culmea este că, deși în case îngheață de frig, oamenii spun că ajung să plătească facturi foarte mari. 

Elena Caracaș locuiește într-un bloc de pe Calea Griviței. În plină iarnă nu are apă caldă și căldură, iar frigul din apartament este greu de suportat. Este nevoită să se îmbrace mai gros și să încălzească apă pe aragaz.

Elena Caracaș, locatară: ”De azi de dimineata nu avem apa calda si caldura. Și caldura nefiind sigur ca stai imbracat mai gros ca astea sunt conditiile. Am dat drumul la aeroterma pe caldura. Nu face fata aeroterma si in dormitor. Stau cu apa sa incalzesc intr-un ibric ca sa spal un vas ca e apa rece, mai rece decat e afara acum”.

Pentru a avea căldură, Elena plătește facturi mai mari la energie: ”Pe luna asa cand a fost cam cu 10 lei, 10-12 lei mai mult. La preturi nu te iarta nimeni”.

De luni bune bucureștenii îngheață în case din cauza avariilor. Deși autoritățile cârpesc pe unde pot rețeaua, aceasta este tot mai proastă de la un an la altul. Primarul Capitalei Nicușor Dan a semnat în noiembrie un contract de finanțare pentru pentru reabilitarea a 210 kilometri de conducte din rețeaua primară de termoficare. 

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.