Secretarul General al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că președintele PNL, Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia. El l-a acuzat că în ultimul an ar fi condus partidul discreționar și că a cedat ministere importante în negocierile cu USRPLUS pentru a obține pentru sine funcția de președinte al Camerei Deputaților. Secretarul General al PNL mai spune că Orban ar fi dorit să-l retragă din nou pe Florin Cîțu drept propunere pentru funcția de premier.

Cele mai relevante declarații făcute de Sighiartău la Digi24.ro:

  • ”Din punctul meu de vedere, da. PNL a pierdut alegerile, s-a plasat pe locul doi după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban în ce privește gestionarea pandemiei și nu numai. Prin felul în care au fost promovați anumiți  oameni în funcții publice am fost comparați cu PSD.
  • Oamenii n-au fost votați, în ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în candrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă. Din pacate, din cauza negocierilor duse de președintele Orban, am lăsat deoparte platforma de dezvoltare.
  • Am avut o discuție cu Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL. Orban a vrut să-l retragă iarăși pe Florin Cîțu și i-am spus că nu e normal să meargă din nou domnul Orban ( la funcția de premier). Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi.
  • Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (fonduri europene, transporturi, ministerul dezvoltării). Aici vorbim de platforma pe care PNL a dezvoltat-o. Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților.
  • Era bine dacă aceste discuții le aveam în BPN, e clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru Congres. Nu este neaparat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse. Au fost ținute mult prea mult în birourile unora sau altora.
  • Există o grupare reformistă în interiorul PNL: Emil Boc, Ilie Bolojan, Florin Roman, Gheorghe Falcă, generația tânără care își dorește o altă abordare. ”

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.