„Problema fondurilor de pensii dispărute, care asigurau plata pensiilor fără probleme cu bugetul nu a fost ridicată niciodată de nimeni, de niciun sindicat, de niciun ONG. Mie mi s-a părut întotdeauna cel mai grav dispariția Casei Agricole, pe care nu a sesizat-o nimeni și avea un patrimoniu solid. E vorba și de fonduri de pensii și de fondul de sănătate, care tot așa, au dispărut sau de fonduri sociale de care nu avea voie să se atingă nimeni”, a declarat Dorina Barcari, membru fondator al Asociaţiei pentru Drepturile Pensionarilor, la „Legile Puterii.”

„Pe dumneavoastră, generațiile mai tinere, v-au pus să faceți de la zero piloanele, fonduri private, care pot fi naționalizate oricând și o să pățiți aceeași poveste ca și noi, mai ales că aceste piloane pot fi privatizate. Nenorocirea este că oamenii care au muncit în țara asta și care au avut un venit decent, că și-au construit case, și-au crescut copii, i-au ținut în școli, le-au făcut și lor case, acum au ajuns la bătrânețe când nu mai au nimic de așteptat ca să poată să se descurce decent, să nu poată trăi. Este o degradare morală a țării noastre și a tuturor guvernelor. Pentru că nu există niciun fel de justificare. Bieții pensionari se duc prin tribunale. Încearcă să își apere drepturile. Aduc probe. Toate casele de pensii din țară nu vin să probeze nimic din ce sunt întrebați sau ceruți să probeze. Simpla lor afirmație este cuvânt biblic. Este pe principiul `crede și nu cerceta`, iar instanțele de judecată țin cont doar de ce afirmă casele de pensii,” a susținut Dorina Barcari.

Declarațiile vin în contextul în care premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern de miercuri că nu se poate vorbi despre înghețarea pensiilor anul acesta deoarece ele au crescut.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.