Mai multor români li s-a refuzat îmbarcarea spre țară, în această dimineață, în vreme ce se afalu pe aeroportul din Istanbul, și asta deoarece nu au un test PCR negativ, relatează Realitatea PLUS.

Mai multi roomâni sunt blocati în acest moment pe aeroprtul din Istanbul. Avionul a plecat fără ei pentru că nu aveau un test PCR negativ. Există această regulă, dar ea ar trebui să intre în vigoare începând din data de 12 februarie.

Din primele informații, se pare că este vorba despree 11 români care nu au făcut testul PCR anti-Covid. Clujenii au venit cu avionul din Dubai și aveau escală în Istanbul. 

Conform deciziilor Guvernului din 4 februarie se aplică obligativitatea testului COVID la îmbarcare numai din data de 12 februarie. Până atunci, toți cei care vin din țări aflate pe lista galbenă sunt plasați în carantină la domiciliu. Din 12 februarie, cele două măsuri vor funcționa în paralel: testul PCR COVID va permite îmbarcarea în avion, iar la aterizare se va emite decizia de carantinare. 

Până în prezent, nu este încă clar de unde provine eroarea gravă, care a făcut ca cei 11 români să rămână pe aeroportul din Istanbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.