Extinderea rețelei de metrou trebuie corelată cu masterplanul Aeroportului Otopeni. Conectarea la viitorul terminal internațional ar putea transforma România într-un hub de transport de 10 – 20 de milioane de călători anual. Este avertismentul singurului ministru cu un mandat întreg la Transporturi, din perioada post-decembristă.

 Miron Mitrea l-a atenționat pe actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, că fără facilitarea accesului direct pe aeroport extinderea Magistralei 6 de metrou  va fi o investiție inutilă.  „Proiectul liniei de metrou până la Aeroportul Otopeni a fost desenat de mine când am ajuns la minister, după discuții cu conducerea Aeroportului, care mi-a explicat planul de dezvoltare. Era directorul Țară, rămas la conducere din mandatul de ministru al lui Traian Băsescu. Nu e  politică, construcția de infrastructură este inginerie”, a explicat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii, de la Realitatea Plus.

Fostul ministru al Transporturilor s-a declarat nedumerit de intenția ministrului, Cătălin Drulă, de a închide linia de metrou în câmp, de partea cealaltă față de terminalul de zbor.

Menționăm că anterior, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost atenționat și de Ministerul de Externe și de consultantul japonez Padeco, în legătură cu posibilitatea ca România să piardă 1,4 miliarde de lei, acordați deja  de Agenția Japoneză de Cooperare, dacă linia de metrou nu ar ajunge până la terminalul aeroportuar.

Ministrul USR PLUS, Cătălin Drulă, a motivat  posibila renunțare la proiect prin faptul că dincolo de Mall-ul Băneasa, zona este slab populată. Dar extinderea rețelei de metrou se adresează  transportului aerian de persoane, atenționează Miron Mitrea, și nu locuitorilor din zonă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.