Doi copii, în vârstă de 9 și 11 ani, din localitatea Răcarii de Sus, județul Dolj, care duminică seară au căzut într-un lac amenajat în zona localității respective, au murit la spital. 

Potrivit IPJ Dolj, aceștia au fost resuscitați la fața locului de către echipajul medical, fiind ulterior transportați la spital.

Cei doi copii se jucau cu o minge, care a căzut într-un lac amenajat în zona respectivă. Unul din ei a încercat să scoată mingea, căzând în apă. Celălalt, văzând pericolul, a vrut să îl ajute, dar a căzut și el în heleșteu.

Polițiștii au precizat că heleșteul a fost amennajat de către un tânăr din Filiași, pe un teren privat și era semnalizat corespunzător.

„La fata locului s-au deplasat politistii, care împreună cu părinții minorilor au identificat și scos dintr-un halesteu ce aparține unui tanar de 22 de ani, din Filiasi, doi minori de 9 și 11 ani, din localitate. Heleșteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată și este prevazut cu indicatoare de avertizare. De asemenea, la fata locului au fost prezenți si reprezentanți ai ISU Dolj( un echipaj SMURD și o autospeciala de pompieri) precum si o autospeciala SAJ Dolj, care au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori. Ulterior acestia au fost transportați la spital unde în prezent sunt continuate manevrele de resuscitare conform protocolului”, a declarat purtătorul de cuvnt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produsul evenimentul.

 

Sursa: Realitatea de Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.