„Cred că este o zi istorică. Pentru că s-a făcut un prim pas spre un Parlament mai credibil. E pentru prima dată când Parlamentul, cu majoritate covârșitoare votează împotriva intereselor individuale și de grup ale parlamentarilor”, a declarat specialistul în comunicare politică, Dumitru Borțun, la „Legile Puterii”.

„Iată de ce cred că în ceea ce privește reforma sistemului de sănătate și a altor sisteme ale administrației publice se va putea face câte un mic pas măcar ca semnal, ca semn, ca încurajare a celor care așteaptă schimbări și care au votat această alianță politică pentru schimbare”, a punctat Borțun.

Profesorul universitar a explicat și motivele pentru care s-a ajuns ca tot mai multe categorii profesionale să fie beneficiare de privilegii.

„România este o țară a oamenilor speciali. Toată lumea se vrea specială. Toate breslele profesionale cred că sunt speciale și că merită pensii speciale. (…) Am vorbit cu mulți judecători, oameni cu mare probitate morală și mi-au spus că merită, că au argumente, că ei sunt foarte importanți pentru funcționarea statului de drept și a societății. (…) Trăim în țara foloaselor necuvenite. Asta e mentalitatea de bază în această țară. Este o cultură a folosului necuvenit. Trăim în ceea ce americanii numesc „easy money” adică dorința foarte multor oameni să câștige cât mai muți bani cât mai ușor fără muncă. Nici nu se întreabă dacă merită să fie acolo. Ei se duc pentru că au pe cineva care îi poate angaja, căruia pot să îi dea ceva pentru a se putea angaja. Așa ajungi să ai la 112 o femeie care umilește pe cel care sună și îi spune că fetița de un an și 6 luni care urinează cu sânge poate să aștepte și până mâine că ea are alte priorități. (…) Avem prea mulți egoiști și lacomi la mia de locuitori și este greu să găsești un fond uman. Ia desființați pensiile speciale din Justiție. Știți ce s-ar întâmpla? Ar apărea alți oameni. S-ar popula sistemul cu alt tip uman, care vine din vocație, care crede în Justiție, care crede în nevoia de stat de drept, nu care vine pentru pensii speciale. Desființați-le în instituțiile de ordine publică, în servicii și veți vedea că se schimbă tipul uman. Vor veni alți oameni, de altă calitate”, a concluzionat specialistul în comunicare. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.