Minerii din Valea Jiului nu renunță la proteste deși Guvernul a dat asigurări că își vor primii salariile restante zilele următoare. Luni, aceștia s-au adunat în fața Complexului Energetic Hunedoara din Petroșani.

Aproximativ 200 de mineri scandează ”Unitate!” , ”Hoții” și cer venirea lui Miron Cozma. De asemenea, solicită demisia directorului general al companiei, Samuel Dioane.

”Oamenii sunt revoltaţi şi au supărările lor. Eu le-am explicat cum stă situaţia, că toate veniturile noastre s-au diminuat din cauză că trendul european este de reduce a noxelor de CO2. Şi de aici s-a dus totul în jos”, a declarat acesta. 

În paralel, aproximativ 60 de mineri au rămas blocați în subteranul Minei Lupeni și ameninţă cu greva foamei.

O delegație a minerilor se va întâlni la 13:00, în București, cu premierul Florin Cîțu și cu miniștrii Muncii, Raluca Turcan și Energiei, Virgil Popescu. 
Discuțiile au loc în contextul în care minerii protestatari amenință că vin în Capitală. 

Aceștia reclamă și că nu și-au mai primit de zece luni tichetele de masă și că nu li s-a mai decontat transportul. 

Luni dimineață, administratorul special al Complexului Eenergetic Hunedoara, Cristian Roșu, a anunțat luni, la Realitatea Plus, că poartă discuții cu autoritățile și că nu crede că aceștia vor mai ajunge în Capitală. Declarația integrală este disponibilă AICI. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.