Din prim-ministru, codașul politicii, Florin Cîțu este repetentul săptămânii la Realitatea Plus. Consultantul politic, Miron Mitrea, a criticat foarte dur lamentările premierului în privința salarizării din ministere, dar și obtuzitatea totală față de dialogul social și rezolvarea problemelor prin consultare și negociere.

Este de neînțeles pentru Miron Mitrea încăpățânarea cu care primul ministru, Florin Cîțu, refuză să discute cu sindicaliștii nemulțumiți și, chiar mai mult decât atât, practică invrăjbirea între salariații din sistemul public și cel privat sau între diferite categorii sociale. Este un mod mic de a face politică, ascultând oamenii îi liniștești și ai de câștigat ca politician. Miron Mitrea a explicat foarte simplu că un ordin prin care a dispus ca veniturile angajaților din Ministerul Transporturilor să nu depășească venitul cuvenit secretarilor de stat a rezolvat imediat problemele de care Florin Cîțu, dar și alți miniștri, cum ar fi Raluca Turcan, se plâng la televizor. Dacă sunt politicieni, să conducă, să ia decizii! Atrage atenția Miron Mitrea.

Prin contrast, consultantul politic i-a nominalizat la titlul de premiantul săptămânii pe Marcel Ciolacu și Ludovic Orban, tocmai pentru că stau de vorbă cu oamenii, se duc în țară și știu să asculte. Președintele PSD s-a  consultat cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, cu sindicatele și nu numai, președintele Camerei Deputaților a făcut o vizita în teritoriu, a vorbit cu primarii, a prezentat  programul de investiții susținut de liberali. Nu prea am înțeles de ce a anunțat la Focșani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, a mărturisit Miron Mitrea, dar a apreciat importanța investiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.