Temperaturile vor fi în creștere astăzi față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, în special în nord-est, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, în prima parte a zilei în regiunile sudice și sud-estice, iar noaptea în cele estice și parțial în sud-est și centru.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales seara și noaptea în Carpații Meridionali şi de Curbura, cu precădere la altitudini mari, unde se vor depăși viteze de 80…90 km/h şi zăpada va fi spulberata, dar pe alocuri şi în Moldova, unde rafalele vor fi în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade. Pe arii restrânse, dimineața şi noaptea, va fi ceață.

În Banat, temperaturile vor fi în creștere. Valorile termice diurne vor ajunge la 14…16 grade. Minimele se vor situa între 0 și 2 grade.

Și în Crișana va fi vreme caldă, cu maxime de 12…14 grade. Noaptea se vor înregistra valori între -1 și 2 grade Celsius. 

În Transilvania se vor resimți la amiază maxim 12 grade, iar noaptea, temperaturile vor scădea, spre -4 și -2 grade.

În Maramureș sunt prognozate maxime de 10…12 grade și minime între -2 și 1 grad. 

În Moldova temperaturile vor ajunge la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade.

În Dobrogea media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade.

În Muntenia sunt anunțate temperaturi diurne între 8 și 16 grade și nocturne, între 0 și 2 grade.

Maxime între 10 și 16 grade Celsius se vor resimți în Oltenia, în primele zile ale lunii martie, iar noaptea vor fi între 0 și 2 grade.

În București, cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, când trecător va fi posibil sa ploua slab. După prânz se încălzește ușor și sunt așteptate temperaturi de 10…11 grade.

În zona montană vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales seara şi noaptea în Carpații Meridionali şi de Curbura, cu precădere la altitudini mari.

 

Sursa: Vox Publica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.