Momente de groază pentru o femeie și fiica ei care s-au trezit cu noaptea-n cap cu mascații în casă! Incidentul a avut loc miercuri dimineață, în Clinceni. Aceștia le-au distrus ușa și le-au imobilizat folosind violența. Proprietara locuinței a anunțat că îi va da în judecată pe oamenii legii, potrivit realitatea.net

Mascații Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române au descins, din greșeală, la o altă adresă din Clinceni, județul Ilfov.

Proprietara, Cecilia Grecu, a declarat că oamenii legii au apărut la ușa ei jurul orei 05:00.
”Așa-zișii apărători ai oamenilor de rând au greșit adresa. Eu am fost bruscată (…) Mi-au pus arma în piept, au vrut să-mi împuște câinele. Sunt vânătă pe mâini, țineau de mine, voiau să-mi împuște câinele în cap. Voiau să plece fără să-mi spună de ce fac asta”, a declarat Cecilia Grecu, pentru ziare.com

În timp ce femeia le cerea explicații, unul din membrii echipei se recomandă a fi comisar-șef la Poliția Transporturi. Ulterior, a aflat de la șefii acțiunii că, de fapt, descinderea ar fi trebuit să aibă loc la vecini.

”Nu sunt capabili să găsească adresele. Vreau să-i dau în judecată pentru ce mi-au făcut. Le fac reclamație. Vreau doar să-și ceară scuze public, să nu se mai întâmple așa ceva în țara asta și să fie trași la răspundere. Am brațele tumefiate, pline de echimoze”, a mai spus Cecilia Grecu.

Femeia a sunat și la 112, dar la primul apel i-a fost închis telefonul. A chemat și salvarea, fiica ei având nevoie de îngrijiri după ce a făcut un atac de panică.

Surse din interiorul IGPR au admis, neoficial, existența unei intervenții greșite la o adresă din Clinceni. Până la ora transmiterii știrii, Poliția Română nu a făcut publică o informație referitoare la acest caz.
”Trebuia să pună în aplicare un mandat de percheziție la adresa cu nr 26A, însă au descins la nr. 26. Era poartă închisă și au sărit gardul. A ieșit o femeie și le-a spus că nu este acea adresă, iar oamenii au ieșit. Nu au rupt poarta și nu au provocat alte distrugeri. Femeia a sunat la 112 și a spus că este nemulțumită de această întâmplare. Nu a fost solicitată ambulanța și nu a fost anunțat vreun atac de panică. Polițiștii trebuiau să mergă la casa din spate”, au precizat surse din poliție.

De fapt, lucrurile au stat diferit referitor la numerele caselor. Mascații trebuiau să descindă pe o stradă diferită. În mod normal, incursiunea era programată pe strada Privighetorii, la numărul 26, iar polițiștii au intrat în casa de pe strada Intrarea Primăverii, numărul 26A. ”Scrie mare și la intrarea pe stradă, este un semn mare cu numele străzii, deci, dacă erau atenți, nu greșeau”, a explicat adolescenta care a fost victima descinderii.

Fata a făcut public cazul și pe Facebook. 

”Mascații ne-au bruscat, ne-au amenințat cu armele lor, au vrut să ne împuște câinele care ne păzește (și pe noi: ”vă împușcăm și pe dumneavoastră dacă nu luați câinele”). Mascații ne-au abuzat, ne-au traumatizat, apoi au plecat liniștiți către adresa corectă, certându-ne aspru că e vina noastră deoarece nu avem numărul imobilului scris pe poartă. Probabil așa au fost de vină și sărmanii ostatici de la Onești. La fel și biata Alexandra de la Caracal și mulți, mulți alții.
Mă gândesc de ce sunt familiile altora și familia mea de vină pt faptul că mascații și Poliția Română sunt plătiți la greu din banii publici, dar nu sunt capabili să descindă la adresa corectă pentru a-și îndeplini misiunile. Eu și mama mea ne dorim că întreaga țară să afle cum instituțiile statului nu își asumă nicio greșeală, dar comit erori extrem de grave și abuzuri inimaginabile zilnic, provocând victime. Menționez că personalul de la 112 s-a comportat nedemn, ei sunt mereu grăbiți și tot ce reclamăm se pare că e din vina noastră, iar pe ei ii cam deranjăm”, a scris fiica minoră a femeii abuzate. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.