Bucureștiul intră în scenariul roșu. Datele oferite de DSP chiar astăzi arată că în București incidența coronavirus este de 3.05 cazuri la mia de locuitori. Noi restricții ar putea fi impuse, printre altele restaurantele ar putea să se închidă din nou.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Joi, în Capitală incidența era de 2,79 la mie, iar vineri a ajuns la 3,05.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Deciziile trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Restricțiile vor intra în vigoare după ce prefectul va convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă și va elabora un plan de implementare a măsurilor.

Bucureștiul a ieșit din „scenariul roșu” și a intrat în „scenariul galben” pe 20 ianuarie 2021.

La câteva zile după ce rata infectărilor în București s-a menținut sub 3 la mia de locuitori, s-a luat decizia de a se redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE – VEZI AICI bilanțul Covid.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.