Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a precizat, joi, că rata de infectare pentru Municipiul Târgovişte este de 3,07 de infectări la mia de locuitori, după ce în ultimele 14 zile s-au infectat 282 de persoane.

Astfel, potrivit Prefecturii Dâmboviţa, măsurile specifice depăşirii incidenţei de 3 la mia de locuitori intră în vigoare, în Târgovişte, de vineri, 5 martie. 

„Se constată depăşirea limitei de 3/1000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în Municipiul Târgovişte (3,07 cazuri/1000 locuitori); Unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 va aplica măsurile specifice intervalului de referinţă al incidenţei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile prevăzute de H.G. nr. 35/10.02.2021”, precizează Prefectura Dâmboviţa.  

Dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, închiderea restaurantelor şi a cafenelelor.  

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă constată situaţia, iar măsurile intră în aplicare automat.  

„Totodată va informăm că  în urma evaluării de risc întocmită de către DSP Dâmboviţa, transmisă prin adresa nr. 5166/04.03.2021, rezultă faptul că NU se impune carantina pentru Municipiul Târgovişte”, a mai spus Prefectura Dâmboviţa.  

Principalele măsuri din starea de alertă:  

-Purtarea măştii va obligatorie în zonele aglomerate, acolo unde incidenţa (rata de infectare la mia de locuitori, calculată la 14 zile) este sub 3 la mie 

-În zonele în care incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise  

-În privinţa teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor, când incidenţa este sub 1,5 la mie vor funcţiona la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie şi 3 la mie, vor funcţiona la 30% şi până la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată.   

-Evenimentele private – nunţi, botezuri, aniversări, mese festive – în spaţiile închise şi deschise sunt interzise pe plan naţional până se va ajunge la o reducere a cazurilor.  

-În ceea ce priveşte campania electorală – evenimentele sunt permise în spaţii interioare cu participarea a maximum 20 de persoane, iar în exterior numărul participanţilor se reduce la cel mult 50 de persoane.  

-Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi se va testa o dată pe sătpămână prin grija DSP.  

Sursa: Realitatea de Dambovita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.