Lacul din parcul bucureștean IOR a ajuns o bombă biologică. Apa s-a colorat în roșu de mai bine de trei săptămâni, iar activiștii de mediu spun că una dintre cauze ar fi deversarea fecalelor în lac. În același timp, cercetări sunt făcute și de către Garda de Mediu, care spune că a identificat un posibil poluator, însă vor continua cercetările.

Andrei Corlan, comisar al Gărzii de Mediu București „Controlul e în desfășurare, au fost prelevate probe din lacul IOR, rezultatele au venit și ne indică un potențial poluator având în vedere rezultatele. Sunt implicați în control absolut toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori”.

O reacție pe acest subiect a avut și activistul de mediu, Dan Trifu. El a intervenit la un post de televiziune.

Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica: „Tot ce înseamnă fecale grosier și lichid s-au deversat și se deversează în continuare în lac. Trei surse trebuie verificate urgent! Sub nicio formă, populația să nu cumva să înghită sau copiii să nu fie lăsați! E foarte periculos pentru om ce e în lac. Avantajul e că s-a întâmpat iarna, că dacă se întâmpla pe căldură, va dați sema ce sursă de infecție! Probabil trebuia să închidem tot parcul și să nu mai permitem accesul! Este clar trasată sarcină Primăriei Sectorului 3 să identifice foarte repede sursa de poluare”

În altă ordine de idei, Primăria Sectorului 3 spune că așteaptă rezultatul analizelor, aflâdu-se în faza de identificare a surselor de poluare.

Sursa foto: George Calin, INQUAM

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.