Mai multe echipe ale Salvamont au fost solicitate să intervină, duminică după-amiază, după ce un schior s-a rănit în timp ce se afla pe Valea Morarului. Intervenția este una dificilă, din cauza traseului, dar și a riscului mare de avalanșă din zonă.

Apelul a fost înregistrat duminică după-amiază, iar potrivit coordonatorului Salvamont Bușteni, Laurențiu Paraschiv, la operațiunea de salvare participă mai multe echipe de la Salvamont Bușteni, Salvamont Prahova – Bușteni și Salvamont Azuga.

Potrivit primelor informații schiorul s-ar fi rănit în timp ce încerca să coboare pe Valea Morarului.

„Operațiunea se desfășoară pe Valea Morarului și este considerată dificilă din cauza traseului, dar și a gradului mare de risc de avalanșă. Este vorba de un traseu nemarcat, de la Cabana Vârful Omu spre Predeal, iar în zonă există risc mare de avalanșe”, ne-a declarat Laurențiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Bușteni.

Reamintim  faptul că Prahova s-a aflat sâmbătă sub cod galben de ninsori. La munte a nins și s-a depus un strat nou de zăpadă, iar atenționarea de risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi este valabilă, potrivit ANM, până luni, la ora 20.00.

În acest interval, spun meteorologii, la supraîncărcări oricât de mici, se pot declanșa cu ușurință avalanșe de dimensiuni mici sau medii, care pot aluneca până la altitudini de sub 1800 m.

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.