Încă o țară a decis suspendarea vaccinării cu serul produs de AstraZeneca. Este vorba despre Bulgaria, care a precizat că decizia rămâne în vigoare până la noi precizări din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Decizia privind suspendarea vaccinării vine în urma suspiciunilor legate de posibile efecte secundare grave ale serului. 

Bulgaria așteaptă ca EMA să trimită o declarație scrisă prin care să înlăture orice dubii legate de siguranța vaccinului, a transmis guvernul de la Sofia, potrivit Agerpres. 

Joi, Bulgaria a înregistrat cel mai ridicat bilanț zilnic din ultimele trei luni, respectiv 3.500 de infectări și 132 de decese. Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 272.700 de cazuri Covid-19 și 11.095 de decese. 

Existența în România a lotului AstraZeneca cu probleme, CONFIRMATĂ de CNACV! Vaccinurile, distribuite în 22 de județe ale țării

Decizia privind oprirea sau suspendarea temporară a vaccinării cu AstraZeneva a fost luată preventiv în mai multe țări după sesizarea unor cazuri privind apariția unor cheaguri de sânge. Deocamdată nu s-a stabilit o legătură directă cu vaccinarea. Loturile vizate sunt ABV 5300 și ABV 2856. 

Citește și: ”Gheorghiță: „Vaccinările cu AstraZeneca vor continua. Cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca nu au de ce să intre în panică”

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.