Bucureștiul este tot mai aproape de a intra din nou în carantină totală. Asta după ce numărul infectărilor a crescut foarte mult în ultimele zile. Potrivit legii, dacă se depășește incidența de 6 cazuri la mia de locuitori intrăm în lockdown. Mai mult, prefectul Capitalei susține că suntem tot mai aproape de acest prag. Astăzi are loc o ședință despre noi restricții, relatează Realitatea PLUS.

„Da, este adevărat că situația nu este foarte bună. Da, conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie. Voi solicita atât DSP, cât și ISU să vedem seria de date și să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă ședință și să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluție sau să ne pregătim pentru această situație”, a afirmat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Un protest față de măsurile de restricții care au intrat în vigoare duminică noaptea a avut loc ieri.

Protestatarii au manifestat împotriva vaccinării obligatorii și au refuzat să respecte măsurile de protecție împotriva COVID-19. Cei mai mulți dintre cei aflați la protest nu au purtat mască de protecție și nici nu au respectat distanțarea fizică. Oamenii au cerut demisia Guvernului și să li se respecte libertatea.

Prelungirea stării de alertă a intrat în vigoare duminică seara, principala noutate vizând interdicția deplasării în afara locuinței între orele 22.00 și 5.00. Limitarea capacității de cazare în unele stațiuni montane este, de asemenea, o altă modificare importantă adusă setului de reglementări anterioare privind starea de alertă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.