„Ca în cazul de la Sibiu, se va trimite Inspecția Sanitară de Stat (n.r. la Constanța) și va fi sesizat Colegiul Medicilor. (…) Am confirmarea că vor trimite Inspecția de Stat acolo, trebuie să verifice și raportul DSP, pe care l-am citit. Este o clară neconcordanță între ce scrie în raportul DSP și ce spune Amalia (n.r. fiica femeii decedate) și ce spune sora pacientei decedate. Acolo vorbim și de o neglijență gravă din partea unor infirmiere, din partea unor asistente medicale”, a declarat deputatul USR-Plus, Emanuel Ungureanu, la „Legile Puterii”. 

„Eu mă ocup de pacienții cronici de foarte mulți ani și stau în spitale foarte mult timp și știu ce înseamnă escare și știu ce înseamnă infecțiile care se fac din cauza acestor pacienți care nu sunt spălați la timp, nu sunt îngrijiți corespunzător. Deci, aici Inspecția Sanitară de Stat ar trebui să vină cu răspunsuri foarte precise legate de manevrele care s-au făcut acolo și de protocoale”, a punctat Ungureanu. 

Pe de altă parte, președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat că nu are foarte multe informații despre caz. „Ca să putem trage o concluzie, vom avea nevoie de rezultatul unor anchete. (…) Frântura de dialog (n.r. între femeia decedată și fiica ei) pe care am auzit-o este impresionantă. Sunt cuvinte care impresionează, dar avem nevoie de o anchetă, niște concluzii după care, sigur, trebuie să corectăm cauza, dar ca să trecem direct la concluzii nu cred că este momentul”, a susținut medicul Coriu. 

Declarațiile vin în cazul unei femei din Constanța, care a decedat la Spitalul Județean, iar rudele acuză că a fost tratată prost de către personalul medical și că s-a infectat cu noul coronavirus în unitatea medicală. Familia a făcut plângeri la Poliție, Parchet, DSP și Colegiul Medicilor. DSP Constanța a concluzionat că toate procedurile care s-au efectuat au fost corecte. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.