„Tot nu am o adeverință (n.r. de vaccinare) nici astăzi. A trecut o zi. Eu mă așteptam ca ieri, după ce m-a sunat domnul Valeriu Gheorghiță, să găsesc acea adeverință în aplicație. Adică dacă tot a intervenit domnul Gheorghiță și m-a sunat mă gândeam că se va asigura că și acest lucru va fi rezolvat. Se pare că nu s-a asigurat. Și, repet, poate asta nu era o prioritate, pentru că eu am susținut clar și răspicat că până la urmă nu m-am dus să mă vaccinez pentru o adeverință. Ea a fost mai mult subiect de scandal, adeverința asta pentru că oamenii mi-au propus să facem să am o adeverință, dar nu una care să spună exact ce s-a întâmplat. Adică am fost vaccinat cu un rapel Moderna peste un vaccin Pfizer”, a declarat Adrian Ionescu, tânărul injectat cu două vaccinuri provenind de la producători diferiți, la „Legile Puterii”.

„Propunerea a venit de la un medic, care a fost chemat după ce s-a descoperit eroarea. Pentru că doamnele asistente s-au speriat și au chemat un medic, care a venit să mă liniștească, să îmi explice că din punct de vedere medical totul va fi în regulă, dar că din punct de vedere administrativ e o problemă pentru că aplicația nu permite eliberarea unui astfel de certificat de vaccinare. (…) Pe de altă parte, chiar dacă încercăm să îndulcim povestea din punct de vedere medical, este totuși un act medical care a fost încălcat. Adică la noi în țară se vaccinează cu același tip de vaccin  la rapel.  Adică dacă încerci să duci povestea către „OK. Ești în regulă, nu ai pățit nimic”, cumva ne luăm privirea de pe greșeală și de pe faptul că uneori trecem cu vederea prea ușor niște greșeli medicale, care pot avea urmări grave. (…) De aia m-am și înfuriat. Adică, dacă eu plecam de acolo și făceam un șoc anafilactic… (…) Eu cred că mi-am făcut deja treaba și s-au sesizat autoritățile, s-au luat niște măsuri și nu cred că se va mai repeta vreodată greșeala. Bineînțeles, dacă voi avea probleme de sănătate, lucrurile nu vor rămâne așa. Eu am vrut să ridic un semnal de alarmă, oamenii să devină responsabili. Cu siguranță, acum în centrele de vaccinare oamenii se uită pe flacon, întreabă de 10 ori și pacienții când vin și asistentele când îl administrează și medicii și cei de la intrare, toți se uită foarte atent”, a concluzionat Adrian Ionescu.

„Este o eroare regretabilă, umană, dar domnul Gheorghiță a declanșat o anchetă și va rezolvat cumva această situație”, a declarat președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, în aceeași emisiune. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.