Avem informații în exclusivitate despre scenariile de carantinare a Capitalei! Potrivit surselor Realitatea Plus, sunt două moduri în care se va putea face această carantinare. Peste două săptămâni, ar putea fi introdusă declarația pe propria răspundere pentru circulație, însă mall-urile vor rămâne deschise, relatează Realitatea PLUS.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, prima variantă ar viza carantinarea Bucureștiului peste două săptămâni, mai exact chiar înainte de vacanța copiilor care va avea loc în perioada 2-11 aprilie. Măsura ar urma să fie luată deoarece autoritățile se temn că părinții se vor dezice de la reguli în perioada vacanței și vor fi tentați să ia cu asalt stațiunile montane.

Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci se va putea ieși din casă din nou doar cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator.

Mall-urile, sălile de sport și saloane de înfrumusețare ar putea, totuși, să rămână deschise. 

Un al doilea scenariu vizează carantinarea de weekend, măsură ce ar presupune circulația pe baza declarației pe propria răspundere, închiderea mall-urilor și chiar interzicerea circulației după ora 18:00

Vă reamintim că Bucureștiul a înregistrat, ieri, pentru a treia zi consecutiv, peste 1000 de cazuri noi de coronavirus în doar 24 de ore. Cât privește rata de incidență, Bucureștiul se apropie de pragul de 5 infectări la mia de locuitori, cu 4,64 la raportarea de ieri a autorităților centrale. 

Între timp, tot mai multe localități din jurul Capitalei au intrat în carantină, și aici ne referim la localitățile ilfovene Popești-Leordeni, comuna Tunari, Brănești, Berceni, Otopeni, Chiajna, Cornetu, Bragadiru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.