Astăzi are loc o ședință extrem de importantă a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București (CSUMB), în cadrul căreia se va decide prelungirea măsurilor de prevenție care sunt în vigoare în acest moment. O spune chiar prefectul Capitalei, Alin Stoica, care a declarat, în urmă cu scurt timp, că autoritățile au în vedere contoale mai ample în perioada următoare, ipoteza carantinării orașului „pe bucățele”, fiind exclusă. Dacă, totuși, rata de infectare în București va trece de 6/1000 de locuitori, școlile se vor închide.

„Astăzi vom avea ședință. În pregătirea ei am cerut puncte de vedere de la toate instituțiile implicate. Nu avem de gând să introducem alte măsuri, ci vom prelungi măsurile existente și vom intensifica controalele. Este o situație delicată. Suntem înconjurați de localități carantinate din județul Ilfov. De altfel, Ifovul ne-a cerut deja sprijinul. (…) E o presiune mare pe sistemul sanitar. Știți deja că s-au suplimentat paturile la ATI. Daca vă fi nevoie și de alte măsuri, sigur o vom face”, a afirmat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Întrebat ce măsuri se vor lua în situația în care Bucureștiul va trece de pragul de 6 infectări la 1000 de locuitori, Stoica a spus că într-o astfel de situație nu se vor mai face „sigur cursuri fizice cu copii”. „Dar cum ați văzut și în alte localități, dacă se trece de 6, se ia decizia carnatinării (…) Totul este în dinamică. Daca va fi nevoie și mâine vom face o ședință nouă”, a mai spus prefectul.

Cât privește intensificarea acțiunilor de control, Stoica a precizat că acestea vor reveni, în continuare, în sarcina poliției, jandarmeriei, a DSP-ului și ITM-ului

„Dacă ni se vor indica alte măsuri că fiind utile pentru menținerea sub control a situației, sigur că le vom lua. Un oraș nu poate fi carantinat pe bucățele”, a conchis oficialul. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că ”La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea municipiului Bucureşti.”

Potrivit şefului DSU, în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc duminică, la sediul Prefecturii, vor fi prelungite măsurile care sunt în vigoare în prezent la nivelul Capitalei pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pe 7 martie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală. De asemenea, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

Sâmbătă, conform Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Bucureşti a fost de 4,85 cazuri la mia de locuitori. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.