Alin Stoica a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică o analiză privind rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor și rata de vaccinare. În urma acestor informații vor fi luate cele mai potrivite măsuri pentru combaterea pandemiei în Capitală, a precizat Prefectul după ședința de luni, potrivit realitatea.net Acesta a subliniat că măsura carantinării nu este exclusă. 

La ședința de la Prefectura Capitalei au participat reprezentanții DSP și ai INSP, urmând ca datele solicitate să le primească marți.
”Am discutat atât cu specialiştii de pe zona de sănătate publică – epidemiologi şi medici de la DSP şi INSP, cât şi cu Poliţia Capitalei, Jandarmeria pe tot ce înseamnă măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Voi comunica, evident, şi cu prefectul de Ilfov, cu prim-ministrul, cu ministrul de Interne, iar mâine aştept o analiză pe toate elementele, pentru că nu e vorba doar de rata de incidenţă. 
Medicii se uită la presiunea care este asupra spitalelor, la numărul de medici, de vaccinări, incidenţa infectărilor în general pe populaţie şi mâine vor veni cu o analiză, cu date concrete şi pe baza analizei respective sper eu să putem să luăm cele mai bune măsuri. (…) O analiză pe toate elementele pe care le presupune legea am cerut-o de la DSP pentru mâine”, a declarat prefectul la Digi FM. 

Alin Stoica a subliniat că una dintre variantele luate în calcul este carantinarea Capitalei, dar a precizat că măsura nu va fi impusă automat dacă rata de infectare va ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori. 
”Sunt mai multe măsuri – asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. 
Nu înseamnă că intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de Comitet de Situaţii de Urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a mai precizat prefectul. 

Luni, rata de infectare în București a ajuns la 5,67 cazuri la 1.000 de locuitori. Date la zi despre evoluția COVID-19 în România găsiți pe pagina special dedicată Coronavirus România

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.