Ungureanu: În câteva zile vor ajunge acolo patru medici de la alte spitale CFR din țară

Ungureanu: Avem o problemă cronică de personal

„Am fost sesizat și am făcut la rândul meu pe 18 februarie pe cale parlamentară o cerere de control acolo (n.r. la spitalul C.F. Witting). Acuzațiile sunt foarte grave și aș vrea mai degrabă să le spună acest doctor. Nu vorbim numai despre această secție ATI, aici e vorba și de blocul operator și se acuză un management defectuos din partea  domnului Banu. Raportul Corpului de Control va fi gata peste două zile și am înțeles preliminar că rezultatele sunt unele care arată că decizia de a se închide această secție ține și de incapacitatea managerului de a face rost de acei medici care puteau fi detașați în continuare”, a declarat deputatul USR-Plus, Emanuel Ungureanu la Realitatea PLUS. 

„La această oră, informațiile pe care le am de la Ministerul Transporturilor duc spre ideea că în câteva zile vor ajunge acolo patru medici de la alte spitale CFR din țară. Vor fi detașați. Să știți că detașarea înseamnă cumva la ordin. Suntem într-o zonă de război, într-o zonă de pandemie. Că am întrebat dacă este o recomandare să vină acei medici. Nu este o recomandare. Detașarea înseamnă vrei, nu vrei, vii. Pentru că este o situație de calamitate la care o să trebuiască să facem toți față. (…) Lucrurile au apărut legate de Witting din luna ianuarie, era domnul Tătaru ministru și discuțiile au fost atunci la nivel guvernamental. Domnul Orban a ridicat problema Witting într-o ședință de guvern. Am înțeles că domnul Tătaru a promis acolo o intervenție pentru că, cumva detașarea trebuie să o faci de undeva. Cei care lucrează pe rețea știu foarte bine. Avem o problemă cronică de personal. Nu este de azi, de ieri. Noi timp de 20 de ani ne-am alungat medicii. Asta este o realitate pe care o știe toată lumea. Acum sistemul crapă. Eu am spus asta și acum 4 ani și acum 6 ani și acum 18 ani. De când mă ocup de copii cu probleme cronice știu permanenta problemă: nu avem infirmiere, nu avem asistente medicale (…) deci nu este vorba doar despre medici, e vorba despre o echipă majoră, care nu există. Acum forțăm un sistem care este epuizat și suportăm consecințele unor ani în care nu am investit în resursa umană”, a concluzionat membrul Comisiei de sănătate din Camera Deputaților. 

Declarațiile vin în contextul în care Realitatea PLUS a prezentat imagini de la Secția ATI a spitalului C.F. Witting din București, unde după o investiție de 2 milioane de euro, 16 paturi de Terapie Intensivă stau nefolosite din cauza lipsei de personal în plin val trei al pandemiei COVID-19. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.