Echipajul sirian al navei Ali Bay, abandonată în portul Constanţa de la sfârşitul anului trecut, este într-o situaţie dificilă, rămânând fără provizii, Situația a fost semnalată de Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor şi inspector în cadrul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor

“ Nava Ali Bey a fost abandonata din 30 noiembrie 2020, cu întregul echipaj la bord neplătit iar unii dintre membrii de echipaj la bord între 1 si 4 ani. Din acel moment, agentul navei a aprovizionat cu hrană nava și autoritatea portuară a conectat nava la electricitate de la țărm, ulterior agentul aducând și combustibilul necesar până astăzi. 

Ieri echipajul  s-a adresat SLN pentru a le furniza alimente, deoarece proviziile sunt aproape terminate.

“Am contactat agentul navei  și i-am cerut să furnizeze alimente la bord, dar agenția ne-a spus că nu vor mai furniza provizii, îngrijiri medicale și combustibil, deoarece au cheltuit  deja foarte multi bani cu nava pana acum. În aceste condiții, am facut un apel public catre autoritatile responsabile pentru ajutorarea acestui echipaj sirian, dar totodata am si solicitat Comitetului de Bunastare pentru asitenta navigatorilor – Seamens Club – să organizeze o întâlnire de urgență, avand in vedere situația deosebita a navei Ali Bey, acostata în portul Constanța.

 După vizita la nava, SLN, a solicitat organizației  să aducă, de urgenta, provizii de strictp necesitate la bord. Situația navei va deveni si mai gravă peste o săptămână când combustibilul va fi terminat, dupa cum sustine Seful Mecanic al navei.

 “Fac asadar un apel public către Clubul de asigurare P&I, The American Club și Administrația statului de pavilion (Panama) carora le-am si comunicat deja aceasta situatie pentru a-și îndeplini responsabilitățile si a avea grijă de echipaj până când aceștia vor primi salariile si pot fi repatriați in conformitate cu prevederile Conventiei Maritime a Muncii – MLC 2006 – și certificatele navei (MLC Certificate si actul de nationalitate) valabile la data la care nava a fost declarată abandonată”,a declarant Adrian Mihălcioiu.

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.