„Decizia finală, care stă în dreptul ministrului Educației, Ministerului Educației conform legii Educației Naționale articolul numărul 94 va fi în interesul elevilor. Vom încerca să îmbinăm și interesul profesorilor, al școlii și al părinților, dar dacă nu vom reuși să îmbinăm toate aceste categorii de interese, va trebui să rămână primordial interesul elevului. (…) Încercăm să luăm, vă asigur, cea mai bună decizie în interesul elevului. Tocmai de aceasta, Ministerul Educației nu a insistat că este deținătorul unic al adevărului absolut. Nu a insistat pe varianta propusă. N-am semnat ordinul de ministru și aștept consultările de mâine cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților pentru a vedea dacă sunt idei mai bune”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea PLUS. 

„Elevii știu că pe data de 2 aprilie intră în vacanță, săptămâna viitoare vineri. Oricum erau 9 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale catolice plus 9 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe. 18 zile de vacanță oricum erau. Puntea dintre cele două vacanțe putea să fie într-adevăr cu predare online. Însă (…) predarea online a fost acuzată ca fiind deficitară deoarece sute de mii de elevi au reclamat dificultăți în predarea online. Ar fi creat o inechitate majoră”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

Pe de altă parte, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, susține că trebuie prioritizați anii terminali. 

„Înțelegem această creștere accelerată, înțelegem că trebuie să rămânem în online, dar nu într-un online care înseamnă o vacanță prelungită. (…) Propunerea noastră era să nu se modifice absolut deloc structura anului școlar. I-am dat un mesaj domnului ministru și l-am rugat să luăm în calcul ca vacanța să meargă doar pentru ceilalți ani pentru non-terminali și să mergem în online cu anii terminali, cu clasele a opta și a douăsprezecea să păstrăm structura anului școlar și în acea perioadă de două săptămâni în plus să facem în online astfel încât să nu mai decalăm nici examenele și să nu rupem copiii de contextul educațional”, a concluzionat reprezentantul părinților.

Declarațiile vin în contextul în care ministrul Educației a anunțat că vacanța de primăvară a elevilor ar putea fi extinsă în perioada 2 aprilie – 4 mai, propunere pe care spune că și-a asumat-o ministrul Sănătății.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.