Protestul spontan, din această dimineață, de la metrou, chiar la o oră de vârf în care acest mijloc de transport este, în mod normal, tranzitat la maximum, i-a făcut pe bucureșteni să ia cu asalt mijloacele de transport în comun de suprafață, în ciuda pandemiei de Covid și a indicelui ridicat de infectare cu care se confruntă Capitala în ultima perioadă. Reprezentanții STB spun, însă, că au luat măsuri și au mărit „la maximum posibil” parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe traseele care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, STB precizează că se vor menţine în traseu chiar și vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA a anunțat că va creşte capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor de pe linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 şi R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulaţie şi implicit, capacitatea de transport.

„STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona staţiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, şi va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. Considerăm că este de datoria angajaţilor să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod obişnuit metroul şi să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, se mai arată în comunicatul citat STB.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) precizează, la rândul său, că monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov a dispus vineri dimineaţa ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la metroul bucureştean. Astfel, Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu”, informează un comunicat al asociației.

Un protest spontan a izbucnit, în această dimineață, la metrou, circulația trenurilor fiind oprită chiar în intervalul orar cel mai tranzitat. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.