Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a extins verificările, în urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a celei de-a 26-a alerte românești în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene. Comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăți măști.

În urma controalelor care s-au desfășurat pe 26 martie 2021, „comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăți măști, care corespundeau alertei RAPEX menționate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic și se afla deja în depozitele acestuia, precum și în toate magazinele sale din România”, se arată în comunicatul ANPC.

ANPC reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfășoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

„Vă reamintim că în dimineaţa zilei de 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.
Vezi aici detaliile alertei: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10003385 ,a precizat într-un comunicat ANPC

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.