Locurile de joacă pentru copii rămân deschise în perioada următoare, în Capitală. Prefectul Alin Stoica a declarat că acesta vor fi în continuare accesibile copiilor, însă, a recomandat părinților să respecte regulile sanitare de bază, precum purtarea măștii și distanțarea socială pentru a evita răspândirea virusului.

„Locurile de joacă rămân deschise în continuare. Recomandarea către oameni este să păstreze regulile de bază, precum purtarea măștii și distanțarea socială. De asemenea este de preferat să evite aglomerația”, a declarat prefectul Alin Stoica la un post TV.

Începând de duminică a fost restricționată circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura se aplică cu unele excepții referitoare la deplasările în interes profesional, medical etc.

Programul magazinelor și marketurilor se va desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori. Accesul clienților în centrele comerciale de tip mall se va realiza în așa fel încât să se mențină distanța fizică de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 m.p./persoană.

Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței.

RESTRICȚIILE în vigoare, de duminică – Magazine închise la ora 18.00, circulaţie permisă după ora 20.00 cu Declarația pe proprie răspundere – DOCUMENT

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.