În urma violențelor, peste 180 de persoane care au atacat jandarmii cu pietre au fost identificate și duse la audieri. 12 jandarmi au fost răniți, 3 dintre ei fiind duși la spital pentru îngrijiri medicale. Până în prezent, au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, opt dintre persoanele amendate fiind chiar organizatori ai protestelor. În total, se pare că ar fi fost vorba despre peste 1.500 de protestatari, conform reprezentanților Jandarmeriei. Numărul lor ar putea fi însă chiar mai mare, prefectul Capitalei, Alin Stoica, declarând că la protest ar fi participat 2.000 de manifestanți. Stoica a precizat, însă, că „forțele de ordine au acționat calm și ferm”.

Autoritățile au identificat 188 de persoane care au recurs la violențe la protestul antirestricții care a avut loc, luni seară, în Capitală, a anunțat șeful Jandarmeriei București.

„Am avut două proteste, în Piața Victoriei și Piața Universității, care la un moment dat, spre miezul nopții, și-a pierdut caracterul pașnic. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, s-au deplasat în altă direcție. Câțiva colegi de-ai mei au vrut să îi legitimeze, moment în care aceștia au devenit violenți. La momentul imobilizării acestor persoane o mare parte a grupului de manifestanți care erau așezați pe carosabil au adresat injurii și au folosit pietre. Ulterior am identificat aceste persoane și am luat măsurile legale. La acest moment am identificat 188 de persoane. 12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre aceștia deplasându-se la spital, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Floreasca. Din fericire nu au necesitat internare. Am următorul mesaj pentru români: toate acțiunile noastre, ale autorităților, sunt făcute doar în beneficiul și pentru siguranța cetățeanului”, a afirmat Ionel-Cătălin Stegăroiu, director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB). 

Potrivit șefului Poliției Capitalei, au fost aplicat 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, valoarea sancțiunilor fiind de până la 15.000 de lei de persoană, în funcție de gravitatea faptei.

La rândul său, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a subliniat că nu se va renunța la restricții în urma protestelor, deoarece măsurile au fost luate pentru a ne proteja pe noi toți.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.