Pentru a treia zi consecutiv, gălăţenii s-au adunat în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de Guvern. Oamenii au venit cu vuvuzele, steaguri şi pancarte.

 La ora 21 grupul de protestatari se afla în mișcare, în zona Tribunalului și mergeau către Centru. Jandarmii gălățeni au constatat 2 infracțiuni de port ilegal de armă albă, deținute de doi tineri de 21 și 22 ani, asupra cărora a fost găsit un box și un cuter. Ei se aflau în grupul de manifestanți de pe Platoul din fața Prefecturii.

Asupra unui tânăr în vârstă de 13 ani a fost găsit un briceag. Tânărul se afla la.protest. La fața locului a fost chemată bunica, pentru că minorul nu are părinți. Bunica a fost sancționată cu avertisment pentru nesupravegherea minorului. Femeia este bolnavă și nu avea bani să se întoarcă acasă și i-au plătit jandarmi taxiul. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale  în cuantum de 2.200 lei.

Un tânăr care a venit la protest avea asupra lui mijloace de protecție pentru mâini și picioare și mască contra gazelor.

Înainte de începerea protestului, la controlul platoului de la Prefectura au fost găsite, ascunse în spatele monumentului, bucăți de gresie, pietre, bâte. Pe traseul de deplasare (str. DOMNEASCA, Str. BRĂILEI) au fost găsite aceleași obiecte, înainte de începerea marșului.

O persoană a fost extrasă din mulțime pe platoul din fața Prefecturii Galați pentru că incita la violențe. A fost sancționată cu avertisment.

Într-un taxi sosit la protest și oprit la control de către echipajele de poliție a fost găsită o macetă, între banchetele din față. Conducătorul auto în vârstă de 24 ani, a fost preluat de către poliție și i s-a întocmit dosar penal.

Sursa: Realitatea de Galati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.