Închiderea magazinelor, în weekend, la ora 18.00, a provocat nemulțumiri. Sunt presiuni uriașe asupra Executivului să modifice această regulă. Proprietarii de magazine spun că, dacă restricția se va menține, vânzările lor vor scădea și cu 60%, iar asta va genera scumpiri la alimente. De cealaltă parte, românii susțin că trebuie să se înghesuie la cumpărături și că aglomerația duce la răspândirea SARV-COV2.

 

Între timp și DEclic a depus o petiție cu mii de semnături pentru prelungirea programului magazinelor, în timp ce liberalii din Parlament îi cer premierului să reconsidere măsura. „Deja de un an de zile avem restricții împotriva covid. Ora de intrat în casă este un abuz la adresa drepturilor omului. În același timp, modificarea orei de închidere a magazinelor de la 21.00 la 18.00 este absurdă astfel încât tot același număr de oameni vor fi nevoiți sa meargă într-un interval mai scurt de timp, riscând sa intre într-un mediu aglomerat și sa ia covid mai ușor decât dacă intervalul ar fi până la ora 21.00”, se arată în petiția DECLIC.

Pe de altă parte, liderul grupului PNL din Senat, Virgil Guran, a declarat că decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 este greșită, după ce mai mulți liberali și-au declarat nemulțumirea față de această măsură luată de Guvern la propunerea CNSU.

„Măsura închiderii magazinelor de la 18.00, eu am spus-o deschis, nu cred că este o măsură bună. În CNSU sunt și oameni de specialitate, nu doar oameni politici, bănuiesc că de la Ministerul Sănătății s-a transmis. Eu cred că dl Arafat a susținut sau nu știu, cu cei de la Ministerul Sănătății… Consider că nu este măsură bună și logică”, a declarat Virgil Guran.

 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.