Prefectul Capitalei va purta discuții, astăzi, cu marii retaileri și alți reprezentanți ai HoReCa, pe tema programului magazinelor. Alin Stoica cere analize asupra comportamentului clienților după ce s-a aplicat măsura închiderii mai devreme a centrelor comerciale, relatează Realitatea PLUS. 

Chiar la această oră are loc o întâlnire online a reprezentanților Prfecturii cu cei zona HoReCa.

Zilele trecute, Alin Stoica a cerut o analiză de comportament după aplicarea măsurii privind închidera magazinelor la ora 18:00. Spunea atunci prefectul că a primit mai multe plângeri ca urmare a intrării în vigoare controversatei măsuri, și asta deoarece oamenii s-au plâns că aceasta a produs aglomerație.

Soluția propusă de Alin Stoica pentru reducerea aglomerației în magazine ar fi ca aceia care nu mai găsesc un coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin să nu mai aibă voie să intre în incinta acestuia până când nu iese clientul anterior.

„În momentul în care magazinul stabilește că numărul optim de clienți pentru a evita aglomerarea este x, atunci folosește x coșuri și le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se termină. În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșurile și pot intra alți clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare”, a declarat Alin Stoica, la un post TV. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.