Poliţia Capitalei, care a preluat ancheta în cazul  tragedia de la Spitalul Victor Babeș, a anunțat că NU A SUNAT NIMENI la 112 și că S-A AUTOSESIZAT din oficiu, în jurul orei 19:30. Informația contrazice flagrant comunicatul STS, care a transmis că medicii de la Babeș au sunat la numărul de urgență 112 la ora 17:29.

”Ne-am autosesizat din oficiu, în jurul orei 19:30. Nu a fost niciun apel la 112 care să ne sesizeze. Eu am fost sunat în jurul orei 19:30.”, a declarat, marți, comisarul şef de poliţie Marian Mihoci – şeful Serviciului Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Cu puțin timp înainte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că a cerut să fie anunțată poliția în jurul acelei ore și i s-a transmis că informația despre accidentul grav de la „V. Babeș” ar fi fost deja cunoscută.

Și secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seara, că l-a sunat pe Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, în jurul orei 18:00 și că acesta aflse deja și se autosesizase.

Mai mult, marți la prânz, STS a precizat că un cadrul medical a sunat DE DOUĂ ORI la 112, odată la 17:29, a doua oră la 17:40. 

Polițiștii au audiat marți 15 persoane, iar audierile continuă. De asemenea, au fost ridicate documente de la spital, dar și înregistrări video, în baza cărora se va reface filmul evenimentelor. Șeful Serviciului Omoruri a precizat că rezultatele preliminarii ale necropsiei indică drept cauză a morții insuficiența respiratorie acută și că până în prezent nu au fost depuse plângeri.

Polițiștii iau în calcul și posibilitatea unei erori umane care să fi dus la producerea tragediei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.