„Este exclus să avem o carantină în sensul carantinei pe care am avut-o la începutul pandemiei. Adică să înțelegem nu vom mai fi închiși în case. Este exclus un asemenea lucru. Eu vă spun decizia la nivelul coaliției. Vă spun ce a spus și președintele și primul-ministru și pot garanta având în vedere atâtea decizii ale unor oameni cu putere în statul român. Nu am văzut acel ordin, nu aș putea să comentez mai mult decât atunci când o să îl văd, dar ca principiu și ca decizie politica, este exclusă carantinarea”, a declarat deputatul USR-Plus, Emanuel Ungureanu la „Legile Puterii”.

„Domnul ministru este ministrul Sănătății, răspunde pentru ceea ce face. Sunt sigur că, carantinare nu vom avea în niciun caz. (…) Eu cred că domnul Voiculescu nu va lua nicio decizie care să fie în defavoarea noastră pe zona de sănătate și zona economică. Eu am spus tot timpul că trebuie să existe un echilibru necesar între nevoia de a funcționa economia și nevoia de a ne proteja sănătatea. Un echilibru greu de dus într-o perioadă de pandemie în întreaga lume. Nu cred că este o situație ușoară,” a subliniat Ungureanu. 

Cât despre declarațiile secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, care susținea o carantină de două săptămâni ar fi extrem de benefică, deputatul USR-Plus a notat că aceasta vorbește în cunoștință de cauză. 

„Andreea Moldovan este un medic excepțional, care vine de la firul ierbii, a văzut boala și ea știe că din punct de vedere epidemiologic asta ar fi calea ca să ieșim mai repede din criză. Ea a dat o opinie de profesionist. Doamna Moldovan nu poate să iasă ușor din pielea unui medic care vede ce boală este,” a concluzionat Emanuel Ungureanu.

Declarațiile vin după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Ministerului Sănătății care prevede că nivelul de testare pentru Covid și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI vor fi luate în calcul alături de rata de incidență pentru instituirea carantinei. Potrivit acestei noi grile, Capitala ar putea intra în carantină.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.