Danemarca a devenit miercuri prima țară din lume care a sistat complet administrarea vaccinului anti-COVID-19 al AstraZeneca, astă după ce, în prealabil, îl aprobase. Decizia statului european a fost luată ca urmare a deselor probleme înregistrate cu tromboze depistate după administrarea acestui ser.

Autoritatea Națională de Sănătate a Danemarcei a confirmat informația apărută inițial miercuri în presa daneză care a citat surse anonime responsabile de programul de vaccinare.

„Autoritatea Națională de Sănătate a Danemarcei a decis să continue vaccinarea împotriva COVID-19 fără vaccinul AstraZeneca”, a anunțat aceasta într-un comunicat remis după apariția informației în presă.

În ciuda pozițiilor Agenției Europene pentru Medicamente și ale OMS în favoarea utilizării sale, „campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat și directorul Agenției Naționale de Sănătate, Søren Brostrøm, în timpul unei conferințe organizate la scurt timp după.

Rezultatele investigațiilor privind cheagurile de sânge „au arătat efecte secundare reale și grave”, a adăugat acesta.

Conferința de presă de astăzi a fost întreruptă dramatic când Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente, a căzut brusc în timp ce Brostrøm prezenta decizia de a renunța la vaccin.

Brostrøm a sărit să îi acorde asistență, moment în care toate semnalele TV au fost întrerupte. La scurt timp după aceea Erichsen a părăsit conferința de presă pe cont propriu.

Agenția Daneză pentru Medicamente a scris ulterior pe Twitter că aceasta a leșinat și că se simte bine:

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi. Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată, scrie Hotnews.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.