Marcel Ciolacu a dat asigurări miercuri seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Liderul social-democraților i-a invitat pe cei din USR, ironic, să o semneze, în contextul actualului conflict din interiorul coaliției, generat de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ciolacu i-a acuzat pe cei din USR-Plus de iresponsabilitate.

”Categoric vom depune moțiunea de cenzură. Am înțeles că USR dorește schimbarea domnului Cîțu, moțiunea este cel mai democratic mod. Îl invit pe domnul Barna să semneze moțiunea. 
Sunt inconștienți, au lăsat România fără ministru, șantajează Guvernul și statul că nu se prezintă la ședința de guvern. Românii ar trebui să iasă cu furcile și să îi izgonească. Cum să anunțe un membru al Guvernului că nu se prezintă la ședința de guvern?! Cine a auzit vreodată să refuzi interimatul la Sănătate, cel mai important minister în pandemie?! În loc să vorbim de vaccinare, vorbim de ifosele USR”, a declarat revoltat liderul PSD. 

Ciolacu susține că Președintele Klaus Iohannis este responsabil de actuala criză politică și a subliniat necesitatea alegerilor anticipate, precizând că partidul său nu ar susține un guvern minoritar al PNL. 
”Președintele României a creat acest circ când a refuzat dreptul constituțional al PSD de a propune un premier. Președintele trebuie să rezolve această criză pe care el a creat-o. Decât să prelungești o criză politică, câteodată este bine să te întorci la popor și să faci alegeri. 
Suntem ferm convinși că USR nu va pleca de la guvernare. Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL”, a mai spus liderul social-democraților.

Sursa: Realitatea Din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.