Liderii PNL și USR Plus vor relua, marți, discuțiile privind viitorul coaliției de guvernământ, după criza provocată de revocarea fostului ministru al Sănătății, Vald Voiculescu. După negocierile de luni este blocaj total, iar surse politice citate de Realitatea Plus susțin că se cere chiar intervenția președintelui Klaus Iohannis.

Discuțiile se vor relua la ora 16:00, după ce prima rundă de luni s-a încheiat seara târziu, fără un rezultat concret.

Practic, părțile aflate în confilct și-au expus argumentele și au analizat o serie de scenarii în baza cărora s-ar putea ajunge la o soluție.

Premierul Florin Cîțu a transmis ideea că toate premizele unei bune colaborări există deja în protocol, iar el va fi de acord cu orice modificări propuse de parteneri, atât timp cât atributiile sale constituționale nu vor fi afectate.
 
De cealaltă parte, liderul USR Plus Dan Barna a afirmat că s-au analizat diverse scenarii, sugerând că problema fundamnetală rămâne aceea că formațiunea pe care o reprezintă nu îi mai acordă încredere lui Florin Cițu.
 
Potrivit surselor Realitatea Plus, liderii USR Plus au avut aseară târziu o nouă ședință, iar mandatul cu care vin la negocierile de azi este același: dacă Florin Cîțu nu este schimbat, nu vor face nicio nominalizare pentru fotoliul vacant de la Sănătate. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.