Proiectul ce prevede o taxa de până la 600 de lei pentru un loc de parcare în București a fost adoptat marți, 27 aprilie, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Potrivit inițiativei, creșterile vor avea loc începând cu anul 2022.

Hotărârea, adoptată cu 34 de voturi „pentru”, 18 ”împotriva” și o abținere, prevede următoarele valori ale taxei: zona A – 600 de lei/an/vehicul, zona B – 500 de lei/an/vehicul, zona C – 400 de lei/an/vehicul, zona D – 300 de lei/an/vehicul, scrie ziare.ro

Proiectul prevedea creșterea taxelor și impozitelor locale cu 2,6% în 2022, conform ratei inflației. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a formulat însă mai multe amendamente, care au fost adoptate, printre care unul privind valoarea acestei taxe. El a explicat că primarii de sector au cerut majorări pentru taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reședința.

Liderul grupului PSD în CGMB, Aurelian Bădulescu, a susținut că ar trebui consultați bucureștenii privind aceste tarife. „Nu trebuie să întrebăm bucureștenii? Și de ce pe an? Dacă eu sunt proprietarul mașinii doar 4 luni pe an și după aceea vreau să o vând, cum îmi iau eu diferența de bani?”, a susținut Bădulescu.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a atenționat că nu se poate face un referendum local privind mărirea sau micșorarea de taxe sau impozite. „Această solicitare a venit din partea Primăriilor de sector și Bucureștiul funcționează că un singur oraș și atunci e bine să fie ascultați primarii de sector”, a explicat Bujduveanu.

Primarul general a mai solicitat eliminarea taxelor pentru eliberarea de duplicate în cazul avizului de urbanism și pentru eliberarea de copii în format A3 și A4 după documente solicitate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

”E vorba de informare de interes public și nu trebuie să împovărăm cetățenii care doresc să obțină informații publice de la noi sau de la primăriile de sector”, a spus Nicușor Dan.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.