„Aș vrea să aducem un pios omagiu celor  care au murit în cel de-Al Doilea Război Mondial, ca și în toate războiale. Bunicul meu a fost unul dintre ei. A murit la Cotul Donului. E e înmormântat la Otopeni și am fost la el și i-am aprins o lumânare și i-am dus florile care îi plăceau lui, calele”, a declarat senatorul independent, Diana Iovanovici-Șoșoacă la „Legile Puterii”. 

Senatorul a deplâns însă starea în care consideră că a ajuns națiunea.

„Faptul că am ajuns aici, în să îi spunem hal al unei Românii, care nu mai are mult și se va dezintegra. Se dezintegrează din punct de vedere al educației. De unitate nu mai poate fi vorba și vă spune un om care a bătut România la pas și o bate în continuare. Noi trebuie să facem curățenie. De treizeci și ceva de ani, poate cu excepția primilor doi ani de după Revoluție, când încă mai existau acele explozii furibunde ale intelectualității românești, care a fost efectiv distrusă din temelii de către cei care au acaparat puterea și au acaparat și Revoluția, după aceea s-a așternut ușor, ușor liniștea. Și, dacă vă aduceți aminte, i-au liniștit cu bătaia”, a susținut Diana Șoșoacă.

Cât despre manifestările extrem de expansive în spațiul public, senatorul a declarat: „.Pericolul l-am observat de la adoptarea Decretului 195/2020, când s-a instaurat starea de urgență. Și am spus: din momentul ăsta, pot intra peste noi în casă, ne vor interzice procesiunile religioase și cel mai grav, că mi se face și pielea de găină, ne vor lua copiii. Și atunci singura modalitatea a fost (n.r. protestul). Eu poate am ieșit în evidență, dar nu numai eu. Dar să știți că eu am țipat în public. Dacă nu știm ce înseamnă discurs de agora și discurs instituționalizat, sau discurs în fața presei, atunci înseamnă că nu avem minime cunoștințe generale. În agora, deci în piață, acolo unde manifestăm și trebuie să ne luptăm efectiv la propriu, că au fost lupte față în față cu jandarmi, cu polițiști. (…) Nu se poate. Sunt lucruri peste care nu se trece. Gândiți-vă un lucru. Este dreptul absolut, sacral, dreptul la religie. Indiferent, că ești ateu, că ești de altă religie. Eu te respect pe tine și îți respect dreptul tău, religia ta. De ce nu îmi respecți și tu dreptul meu, religia mea?,” a concluzionat Șoșoacă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.