„În Educație avem o dramă. Doar 43% dintre dascăli s-au vaccinat. Ce să mai înțelegem? Ce transmit acești dascăli, care mai mult de jumătate au refuzat să se vaccineze către tânăra generație? Ce transmit ei? Vor transmite viruși. Copiii vor duce acasă și uite așa riscăm să mai avem o „cocoașă” în graficul de îmbolnăviri la vreo două săptămâni după ce s-a reluat școala”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu la o Ediție specială la Realitatea PLUS. 

„Indiferent ce ești, atâta timp cât refuzi un mijloc civilizat de a scăpa de boală, este clar că ține de nivelul cultural al fiecăruia, indiferent ce funcție are. Iar faptul că jumătate din cadrele didactice nu s-au vaccinat ne arată și ce transferă  către copii și ne explică și de ce sistemul de învățământ românesc este pe tobogan, este în depreciere de ani de zile. Nimeni nu reușește să stopeze slaba calitate a sistemului de educație românesc. Când jumătate din dascăli refuză vaccinarea, ce pretenții să mai ai la copiii pe care îi educă?” a concluzionat Băsescu. 

Declarația vine în contextul în care dinspre cei din Educație a venit o propunere ca studenții nevaccinați să participe în combinezon de protecție la cursurile practice de la facultate. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.