„Părerea mea este că armata israeliană va intra în Gaza, pentru că dea acolo se lansează rachetele, pentru a distruge toată infrastructura Hamasului. Pentru că Hamas are infrastructuri militare și în Liban și în Siria, probabil că armata israeliană va face ce știe să facă cel mai bine, adică să lupte”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu la o Ediție specială la Realitatea PLUS.
„Nu cred că este de tolerat situația actuală, în care o organizație teroristă finanțată de Iran în mod clar și e arhicunoscut acest lucru, omoară populație civilă, pentru că despre asta vorbim. O organizație teroristă lansează rachete și bombe împotriva populației civile, ceea ce e foarte grav. Armata israeliană va interveni”, a concluzionat Băsescu.
 
Declarația vine în contextul în care conflictul israeliano-palestinian a escaladat săptămâna aceasta. Forțele Hamas au lansat în ultimele trei zile peste 1.700 de rachete către Israel, după ce luni 103 palestinieni au decedat în cursul zilei de luni în conflictul dintre mișcarea islamistă palestiniană Hamas și Israel în Fâșia Gaza. În urma atacurilor organizației, șapte israelieni și-au pierdut viața.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.