„Nu știu foarte exact regulamentul de funcționare al DLAF (n.r. Departamentul pentru lupta antifraudă), dar vreau să fiu foarte clar. DLAF nu este o structură a Guvernului României, ci este o filială a OLAF-ului de la Bruxelles. OLAF (n.r. Oficiul European de Luptă Antifraudă), care e organizația care controlează utilizarea banilor europeni în toate statele membre. Ce este cert, însă este că în momentul de față nu avem nicio acuzație a vreunei instituții împotriva domnului Barna. Sunt speculațiile de presă”,  a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu la o Ediție specială de la Realitatea PLUS.
 
„Iarăși suntem în vârtejul unor informații pe surse și suntem gata să executăm un om. Ori omul ăsta, chiar dacă mie nu mi-e foarte simpatic domnul Barna, deocamdată spune: „În cazul în care voi fi pus sub urmărire penală, voi demisiona din toate funcțiile”. Ce poți să îi ceri mai mult? În condițiile în care nicio instituție nu a formulat nicio acuzație la adresa lui în momentul de față. (…) În orice caz, trebuie să știți că, dacă DLAF a trimis la DNA un raport,  DLAF-ul a trimis același raport și la OLAF, la Bruxelles”, a notat Traian Băsescu. 
 
Cât despre viitorul politic al liderului USR, fostul președinte consideră că: „Până una, alta, Barna are de dat o bătălie în interiorul USR-Plus cu Cioloș, cine să preia conducerea unică  a partidului care a fuzionat USR-Plus și cine să fie candidatul la următoarele alegeri prezidențiale”, a concluzionat actualul europarlamentar.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.