Veste bună pentru bucureșteni! Rata de infectare în Capitală a scăzut, astăzi, sub pragul de 1 la mia de locuitori. Astfel, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București, vorbim de o rată de 0.94 la mie. Având în vedere noile date, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când ar putea fi reluate cursurile în toate școlile din Capitală.

Rata de infectare în București a ajuns, astăzi, la 0.94, după ce cu o zi în urmă a fost 1.06. Tendința a fost vizibil în scădere pe tot parcursul săptămânii trecute.
 
În context, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic în bănci începând de miercuri, 19 mai.
 
Prin urmare, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat astăzi. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân, în schimb, în vigoare.
 
Potrivit ministrului Educației ordinul ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul acestei seri. Acesta trebuie apoi aprobat de DSP și ISMB, urmând ca mai apoi prefectul Capitalei să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întoarcerea la școală a tuturor elevilor.
 
„Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri”, a arătat Cîmpeanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.