Avem dezvăluiri despre contractele pe care le-ar fi girat Liviu Dragnea pentru a ajunge să se întâlnească cu fostul președinte al SUA, Donald Trump. Potrivit procurorilor DNA, Dragnea și-ar fi folosit influența asupra premierului Sorin Grindeanu, pentru ca o companie să obțină contracte de miliarde cu Armata României. Informațiile apar în rechizitoriul DNA, citat de Realitatea PLUS.

Sunt două contracte foarte importante pentru instituțiile din domeniul Apărării. Vorbim, în primul rând, despre un contract pentru Sistemul de comandă, control, comunicatii calculatoare și informatii militare al Forțelor Terestre, în vreme ce al doilea contract – potrivit procurorilor DNA – viza un centru de analiză a informațiilor din surse deschise. 

Liviu Dragnea și-ar fi folosit influența asupra premierului de la vremea respectivă, Sorin Grindeanu, în așa fel încât cele două contracte foarte importante să fie câștigate de o companie controlată de celebrul Elliott Broidy, cel care a fost vicepreședintele Comitetului de inaugurare a lui Donald Trump. Vorbim de perioada 2016-2017. Procuorii DNA spun că totul ar fi presupus achiziții de 3,5 miliarde de dolari pe an, pentru o perioadă de 4 ani – ceea ce reprezintă o sumă colosală. 

Elliott Broidy ar fi venit în România de mai multe ori pentru discuții cu autoritățile române, inclusiv cu ministrul de Interne de la vremea respectivă și cu șeful Armatei, mai spun procurorii de la DNA.

În schimb, Liviu Dragnea ar fi obținut un loc la diverse festivități legate de învestirea în funcție de președinte al SUA a lui Donald Trump.

Procurorii anticorupție vorbesc în acest rechizitoriu și despre celebrele fotografii pe care fostul șef al PSD le-a publicat, fotografii care îl înfățișau dând mâna cu Donald Trump. Aceștia susțin că, deși Dragnea a schimbat doar câteva replici de curtoazie cu Donal Trump, acesta s-a lăudat cu ceea ce spunea că a fost „o cină în format restrâns”.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.