Peste 4.000 de militari români și aliați simulează luni un atac asupra unei țări din NATO, la cel mai mare exercițiu militar din acest an care se desfășoară la noi în țară – NOBLE JUMP 2021. Exercițiul multinațional se desfășoară la Cincu, în Brașov. 

Exercițiul multinaţional NOBLE JUMP 2021 (NOJP21) este organizat la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII).

La exercițiu participă 4.000 de militari din 12 națiuni. 

Ministerul Apărării a transmis că au loc exerciţii tactice cu trageri de luptă cu muniţie reală executate de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF).

Totodată, va fi organizată o expoziţie statică de armament şi tehnică militară.

Exerciţiul NOBLE JUMP 21, planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România. Exerciţiul constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă, pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.